Forside » News » Events » DOT-E til BMW træf


Send to Print

DOT-E til BMW træf


Billed af Schmiedmann's  BMW træfplakat

DOT-E til Skandinavisk BMW træf hos Schmiedmann i Nordborg

 

DOT Engineering vil være at finde blandt udstillerne til Schmiedmann's Skandinaviske BMW træf i Nordborg lørdag den 25 september.

 

Her vil vi bl.a. vise deltagerne K&N luftfiltre, K&N 57i Performance Kit, der vil være opsat en airflow demo så folk ved selvsyn kan se forskellen på K&N filtre og andre filter mærker. Ligeledes vil vi vise vores Heat Management serie af Powerblanket, Cool Pipe, Super Cool og PowerWrap.

 

Vi glæder os til at møde dig og få lejlighed til at fortælle dig om vores produkter.

 

Så hvis du har benzin i blodet er det bare om at komme til Nordborg, hvor det vil blive en aktionfyldt dag, med masser af aktiviteter for publikum, se vedhæftet omtale af arrangementet fra Schmiedmann

 

Lovligt street-race på forsøgs-plan!!!!!
Nordborg Kommune på Als i Sønderjylland, har som noget helt ekstraordinært givet tilladelse til, at en offentlig vej i kommunen afspærres for nogle timer, og i en periode forvandles til en racerbane hvor "fart-tosser" fra ind og udland kan få lov til at slippe hestekræfterne løs. Det er kun anden gang at der gives tilladelse til Street-race i Danmark, og man kan forestille sig at tilladelsen er givet ud fra den opfattelse, at det er bedre at der bliver kørt ræs under ordnede og kontrollerede forhold, end at det sker som ulovlige gadeløb til stor fare for andre medtrafikanter. Tilladelsen er naturligvis givet på betingelse af  at alle sikkerhedsforanstaltninger er overholdt, og at den almindelige trafik kan ledes uden om området, på en forsvarlig måde.


Street-race
Er et amerikansk fænomen som forlængst også har fundet tilhængere i Danmark og Europa, fartglade mennesker mødes til somregel ulovlig gaderæs, hvor der bliver kørt til, at det stoppes af politiet, et af de kendste i Danmark var i den lille by Spjald, hvor unge gik amok i en benzin-rus og brændte dæk af. Efterhånden er Street-race blevet så populært, at der kan være over 2000 mennesker samlet til disse træf, der somregel finder sted i weekender og om aftenen.
 

Skandinavisk BMW træf
Dette Streetrace er arrangeret i forbindelse med Schmiedmann´s årlige Skandinaviske BMW træf, og i sammenarbejde med en motorsports-club der gerne ser flere lovlige gade-løb under ordnede forhold. Schmiedmann koncernen er en virksomhed som har specialiseret sig i at tune og style BMW biler, desuden sælges der BMW dele og udføres reparationer i landets 3  Schmiedmann afdelinger. Deltagere fra det meste af Danmark og nogle kommer helt fra Norge/Sverige/Finland og Tyskland for at mødes til denne fartfest.


BMW mod amerikansk super sportsvogn
Der vil kun deltage BMW biler i ræset, men den hurtigste BMW skal dog til sidst prøve kræfter med en Dodge Viper super sportsvogn med 473HK og med en pris på danske plader der ligger på ca. 1.500.000,-dkr, stillet til rådighed af Fleggaard koncernen som bl.a. er kendt deres grænsebutikker.


Racerbiler til gadebrug:
Nogle af de BMW´er der deltager er så toptunede at de til enhver tid kunne stille op til løb på en bane. De voldsomste BMW´er der deltager har op i mod 500HK og en topfart på omkring 300km/t, hvilket man jo kan sætte op i mod en almindelig lille bil, som fx. en Opel Kadett der somregel har et sted imellem 65-95HK og en topfart på ca. 180km/t, så det er voldsomt det her!!!!


Fartdjævlen lurer i os alle:
Når kigger sig omkring til BMW træffet vil man kunne undre sig over hvor forskellige deltagerne er, det er lige fra lærlingen på det lokale autoværksted til direktøren på en stor fabrik, men de har ét tilfælles! nemlig interessen for mærket BMW og hestekræfterne,  fartdjævlen lurer i os alle!!


Lige så forskellige som deltagerne er, lige så forskellige vil bilerne også være, dels pg.a. de økonomiske omstændigheder så vil der være BMW´er at finde lige fra 20.000dkr til 900.000dkr, men også fordi at deltagerne selv styler/bygger deres BMW, så den får sit helt eget individuelle præg, BMW´en er ikke kun et transportmiddel men en hobby for deltagerne.


International opmærksomhed:
Dette Street race får international opmærksomhed, og der kommer journalister fra motorsports-magasiner både fra Tyskland / England og Sverige. Desuden er der stor opmærksomhed inden for landets grænser, da dette arrangement kan være banebrydende for diskussionen, om hvorvidt man skal forbyde og dermed få den farlige interesse ud i den almindelige trafik, eller om man skal danne nogle rammer hvor tilgængere af hestekræfter og benzin-os kan få lov til at slippe fartdjævlen løs under kontrollerede forhold.

 

Nyheder
Så er det i denne weekend...

...at Dynojet afholder kursus for deres importører i det europæiske
Sne rallyet i Sverige er netop overstået

For alle gælder det om at få den maximale udnyttelse af bilens potentiale.
Rossi er i fuld gang...

Rossi er i fuld gang...
... er du??
Valget er dit...
- ønsker du et høj performance luftfilter til din bil???
Klar til at krydse Alperne???
Vi ved det fra os selv, frisk luft er sagen, endda masser af frisk luft.
Så er der gang i 2011
Godt Nytår til alle vores kunder og brugere
Nye Produkter
Yamaha R1 2007 - Power Commander
Dynojet Power Commander til Yamaha R1 2007
Aprilia RXV/SXV 450/550 K&N Filter Element
K&N Filter element til Aprilia RXV/SXV 450/550
BMW (E87) 118i og 120i - K&N 57i Performance Kit
K&N Filter har lavet 57i Performance Kit til BMW 1 serie (E87) nu også til 1.8 ...
Suzuki VZR1800 Boulevard M109R - Power Commander
Dynojet Power Commander til Suzuki VZR1800 Boulevard M109R
Kawasaki ZX-10R 2006 - Power Commander
Dynojet Power Commander til Kawasaki ZX10R 2006
Honda VTX1800 - K&N Custom filter
DOT-E lancer det nye flotte luftfilter til Honda's flagskib af en cruiser ...
Suzuki VL1500 2005 (C90 - C90SE)
Det er let at få flere kræfter, i Suzuki's Intruder 1500i og kaldet Boulevard ...
Yamaha R6 2006 - Power Commander
Dynojet Power Commander til Yamaha R6 2006
BMW R1150 R / RT - Wideband Power Commander
Power Commandere til BMW R1150 R / RT
Mazda MX5 2.0 16v - K&N Filter
K&N har lavet luftfilter element til den nye Mazda MX5 2.0 16v