Forside » DOT Engineering » K&N Filter » Facts omkring K&N » Flere HK og km/l


DOT Engineering
Send to Print

Flere HK og km/l

Flere HK og længere på literen...

Hvordan kan det nu være.... ???

Det handler om luft - mængden af luft. Motorens ydeevne er bestemt af den mængde luft den kan suge til sig. Kan den få mere luft, så bliver udnyttelsesgraden, alt andet lige, større.

Jo mere luft du har til rådighed, jo mere benzin kan der forbrændes ved et givet speedertryk. Det betyder, at du opnår samme hastighed ved mindre speedertryk hvis der er mere luft til rådighed.

På de fleste moderne biler sidder der en iltsensor, (Lambdasonde) som måler iltindholdet og regulerer benzinindsprøjtningen derefter. Er der mere ilt til rådighed i kraft af mere luft, så kan der gives mere benzin = mere effekt ved et givet speedertryk = mere trækkraft.

Da K&N Filteret i kraft af sin konstruktion tillader væsenligt mere luft at passere gennem filteret, i forhold til et papirfilter, og samtidig ensretter og jævner luftstrømmen (formindsker turbulens), får din motor mere luft til rådighed, dvs. dens ydeevne (hestekræfter) stiger. Det kan så udnyttes på to måder: Du kan bruge de ekstra hk til at accelerere lidt hurtigere, eller du kan bruge dem til at køre længere på literen, fordi din motor nu, ved samme speedertryk får mere luft og dermed yder mere ved et lavere omdrejningstal end før. Dvs. motorens moment (trækkraft) er steget.

Typisk vil man med en uændret kørestil opleve, at man med et K&N Filter sat i luftfilterkassen, får mellem 2 og 5 hk mere.

Det er ikke ret meget, men mange fortæller, at de kører op til 5 - 10% længere på literen, ved uændret kørestil. Med en benzinpris på over 8 kr. literen er det jo værd at tage med!

Læs mere i pressemeddelelse.

Nye Produkter
Yamaha R1 2007 - Power Commander
Dynojet Power Commander til Yamaha R1 2007
Aprilia RXV/SXV 450/550 K&N Filter Element
K&N Filter element til Aprilia RXV/SXV 450/550
Multi-Function Hub
til Power Commander IIIusb
LCD Farve Display
til Power Commander IIIusb
BMW (E87) 118i og 120i - K&N 57i Performance Kit
K&N Filter har lavet 57i Performance Kit til BMW 1 serie (E87) nu også til 1.8 ...
K&N Filter
K&N Luftfiltre til biler og motorcykler