Forside » DOT Engineering » K&N Filter » K&N Inc. Historie


DOT Engineering
Send to Print

K&N Inc. Historie

Lidt K&N historie skrivning...

K&N Engineering Inc. bosiddende i Riverside Californien, blev grundlagt i 1955 af to gode venner, Ken Johnson og Norm McDonald, derfor navnet K&N. Det eneste formål med deres nye opdagelse skulle være, at betjene motorcykel, bil og performance markedet, med dette revolutionerende nye produkt, som de havde udviklet til deres eget racer-team. Produktet, et unikt high flow, vaskbart luftfilter. Stort set med det samme blev deres nye " Filtercharger " en succes blandt racer-kørere, og behovet eskalerede derfra. I dag bruges K&N filtrene verden over i alle former for motorsport, og der er stor sandsynlighed for at K&N filteret er at finde i vinderbilen.

 

Med baggrund i successen indenfor motorsporten, blev der større og større efterspørgsel på filtrene til andre motor markeder. Det betød, at Ken og Norm lige med et blev fuld tids luftfiltre fabrikanter. Der blev hurtigt tilføjet andre produkter til deres Racing katalog. De startede en lille fabrik hvor de kunne ovefladebehandle med crom, fik fat i en bukkemaskine, og produktionen af racer styr startede.
Der var nu mulighed for et fuldt program af styr til alle motorcykler. Forretningen fortsatte med at vokse og det så lovende ud.
Nu skulle man tro at sådan et par iværksættere sagtens kunne klare 19 fuldtids motorcykel racere, 8 motorcykel butikker og en 60 timers arbejdsuge i produktionen uden at kny ..... men sådan var det ikke. I 1971 besluttede Norm at han hellere ville arbejde i detail handlen fremfor at skulle producere og derfor solgte han sin andel af K&N Engineering til Ken og drog til Tulsa Oklahoma for at søge lykken med forhandlingen af ikke en, men to motorcykel mærker. Disse forretninger blev naturligvis kaldt K&N Motorcycles. I dag nyder Norm sit otium og sponsorerer i dag stadig enkelte racere. Norm er ligeledes en af de førende promotorer i midtvesten.


Efter at Norm i 1971 forlod K&N Engineering, kæmpede Ken Johnson videre alene med at være for forkant med situationen, lige indtil han havde en samtale med " one of his vendors ", Jerry Mall. Jerry var ejer af en maskinfabrik. Sammen dannede de et meget frugtbart partnerskab. Ken og Jerry gik sammen og blev meget aktive forretnings-partnere. Hver især blev de afhængige af hinanden og indstillet på det hårde arbejde deltog de i udstillinger, motorløb etc. og præsenterede altid nye produkter, samtidig med at de opbyggede en meget vigtig bestanddel ....... et godt kundegrundlag. Som et resultat af deres arbejde, voksede K&N Engineering til stadighed over de næste 22 år. Både Ken og Jerry havde den indstilling, at en stor del af overskuddet blev investeret i firmaet, samt i kvalificeret arbejdskraft. Endelig i 1994, efter 39 års hårdt arbejde, besluttede Ken, at tiden var inde til at trække sig tilbage til sin avocado ranch, rejse rundt i landet i sin motor home og jagte klaprerslanger på sin crosser. Han lavede derfor en aftale med Jerry om at købe sig ud af K&N Engineering, derefter blev Jerry eneejer af K&N Engineering Inc.

Selvom racing og high performance stadig er det primære marked for K&N Engineering Inc, kan man nu også få luftfiltre til hele det automotive marked. Fortsat udvikling og forbedring af produktet har gjort, at K&N har udvidet til også at dække andre markeder, som kræver high flow luftfiltre, så som til maritimt og industrielt brug, lastbiler, off road køretøjer, sne-scootere, helikopter, ja selv små model fly.

K&N Engineering Inc producerer alle sine produkter " in house ". Man udvikler og producerer selv sine produktionsværktøjer.
K&N Engineering Inc er vokset fra at være en to mands virksomhed i Norms garage til hvor det i dag, 44 år senere, beskæftiger 700 personer verdenen over.
Det nye hovedkvarter på 300.000 sq.ft., med alle udviklings- og produktionsfaciliteter, er stadig hjemmehørende i Riverside, Californien.

Nye Produkter
Yamaha R1 2007 - Power Commander
Dynojet Power Commander til Yamaha R1 2007
Aprilia RXV/SXV 450/550 K&N Filter Element
K&N Filter element til Aprilia RXV/SXV 450/550
Multi-Function Hub
til Power Commander IIIusb
LCD Farve Display
til Power Commander IIIusb
BMW (E87) 118i og 120i - K&N 57i Performance Kit
K&N Filter har lavet 57i Performance Kit til BMW 1 serie (E87) nu også til 1.8 ...
K&N Filter
K&N Luftfiltre til biler og motorcykler